Goede Doel!


Binnen de Stichting Blauweneuzen is Sabine sinds 2010 werkzaam als Trainer, Clown en AmbassadeurBouwspeelplaats het Landje. Binnen deze Stichting, gaat het erom dat kinderen zo lang mogelijk, in veilheid, kunnen genieten van “kind zijn” Iedereen die binnen de Blauweneuzen werkzaam is, doet dit geheel vrijwillig. Zo zijn er meerdere langdurige projecten, waarvan Bouwspeelplaats Het Landje te Amsterdam de plek is waar Sabine zich sterk voor maakt.

 

Toen ik mezelf in augustus 2010 verbond aan de Stichting Blauweneuzen droeg ik regelmatig een rode neus en daar kwam een blauwe  bij. Deze blauwe neus vraagt wat mij betreft maar een uitleg: De ander in het licht zetten! Ik zet mij in bij de Stichting Blauweneuzen omdat het mij een bevredigend gevoel geeft om samen met een groep energieke, liefdevolle Bouwspeelplaats het Landjeen creatieve mensen een verschil te kunnen maken voor de kinderen die het niet altijd even makkelijk hebben. Ook vind ik het fijn om te weten dat de donaties direct op de plaats van bestemming komen en daar nuttig worden gebruikt. Zo inspirerende Petra Portengen (oprichter Stichting Blauweneuzen) mij in 2012 mijn eigen project  te starten. Dit werd Het Landje  waar ik ieder weekend mijn kennis met de kleine mens mag delen. Dat hopelijk de rest van hun leven bij zal blijven!

Sinds dat Sabine op Het Landje is gekomen, geeft zij een aantal dagen per week paardrijles aan deze kinderen. Het merendeels van deze kids, tussen de 7 en 14 jaar, zijn meisjes. Zolang zij zich bezig houden met de paarden, blijven zij nog ver weg van alle verleidingen die puberleeftijd met zich mee brengen. Daar in tegen, maken zij eerder de keuze om verder te studeren en te gaan voor een leven dat zij zelf kiezen. Naast het paardrijden, leren zij ook het verzorgen, uitmesten van stallen en alles wat daar bij komt kijken! Als zij wat ouder worden en toch graag op Het Landje willen blijven komen, kunnen zij van Sabine ook zelf les leren geven!

Zoals Sabine het zelf noemt, leren deze kinderen (bewust of onbewust) hun eerste stappen in Persoonlijk Leiderschap!

Dit word zichtbaar op het moment dat zij een school mogen gaan kiezen. Een mooi voorbeeld hiervan: Een aantal jaar geleden, was er een meisje, waarvan de ouders het idee hadden dat zij het VMBO maar moest gaan doen. Het idee was dat dit lekker makkelijk was en dat zij toch wel een man zou vinden die voor haar kon gaan zorgen. Dus een opleiding was niet belangrijk. Dit meisje, dat op Het Landje ervaren werd als een “behoorlijke tante”die graag mee hielp, zelf initiatief toonde en al op een liefdevolle wijze leiding kon geven, was er zelf totaal niet mee eens om deze keuze te maken! Zij stond erop dat zij makkelijk HAVO kon gaan doen. Na wat gesprekjes met Sabine, is zij er helemaal voor gegaan! Ze heeft haar ouders kunnen inspireren en nu 4 jaar later, gaat zij verder studeren!

 

Zie hier een documentaire over het landje uit 2011:

 

Direct contact: