O E N!!


O E N (open, eerlijk en nieuwsgierig) =   De Clown….

Alles wat kwetsbaarder is dan jezelf, daar mag je voor zorgen Aldus Sabine. Zo nu en dan zet zij dan ook haar grote neus op.  Of deze nu rood of blauw is, de verbinding blijft het zelfde!Stichting Blauweneuzen Sabine Rabbe

In 2009 heeft Sabine de deeltijd clowns opleiding van 2 jaar (ja, dat bestaat echt!) afgerond aan de Clownsschool te Amsterdam! Dit is zij gaan doen, omdat zij voelde zoveel vreugde in zich te hebben, dat zo graag te willen delen met de kwetsbare van de maatschappij. Zo heeft zij na certificering, auditie gedaan bij de Care Clowns (doelgroep ouderen met dementie) En later ook bij de Clini Clowns. In beide gevallen kreeg zij de feedback dat zij te ambitieus en te energiek was voor deze doelgroepen. Toch is zij verder gegaan en kwam via via bij Petra Portengen terecht: Stichting Blauweneuzen!  

De wereld  van de clown is er een die lijkt op die van het onbevangen kind. Waar kon je vroeger uren lang zoet mee zijn? Welke verhaaltjes speelde je samen en wat ging de tijd toch snel, tijdens het buitenspelen!   

       Sabine als contact clown

Tegenwoordig luisteren wij steeds minder en vullen zelf graag in. (de clown die luistert en woordgrapjes zijn snel gemaakt) We blijven niet bij de vraag, maar willen snel een antwoord. (zie de vraag en laat het spel ontstaan) Vele denken in problemen en zien niet de uitdagingen. (FEEST!) Gaan direct op ons doel af (Feedback van een 7 jarig kind: “ik moet zoveel”) Terwijl de weg er naar toe vaak veel interessanter is dan het einddoel zelf. Ook brengen wij geregeld meer tijd door in ons hoofd dan daadwerkelijk leven vanuit ons hart. (laat de zoektocht ontstaan….

Hoe zou het zijn om eens te kijken wat het kind beweegt. Net als de clown zie je hier de O E N (open, eerlijkSabine voor Stichting make a wish en nieuwsgierig) Sabine laat zich inspireren door deze materie. Zij verbind mensen met kernkwaliteiten zoals: Onbevangenheid en Vertrouwen!